donderdag 27 maart 2014

Yvonnes52weeksofchristmas - week 13



Hoi hoi,

Bij Yvonnes52weeksofchristmas is altijd de laatste donderdag van de maand een uitdaging met een opdracht en dat is deze keer "gebruik minimaal één kerstman" op je kaart.

Pffff.... Ik heb allerlei kerststempels maar.... een poes met een kerstmuts, vogels met kerstmutsen enz. maar geen kerstman... Dus ging ik ff neuzen in mijn voorraadje digis en ja hoor.... gevonden...

De leuke digi op mijn kaart is van The Paper Shelter "Yep I have my Methods". Deze digi was volgens mij vorig jaar een keer een freebie en ben ik blij dat ik die toen heb gedownload want hij komt nu mooi van pas.

De digi heb ik ingekleurd met Copics, de sneeuw gemaakt met "Liquid Applique" en de randen bewerkt met distress inkt "antique linnen" en natuurlijk mag de stiksteek, gemaakt met mijn naaimachine, niet ontbreken.

En de tekst in de ballon is een digitale tekststempel, een tijdje geleden gemaakt door mijzelf voor het Cards & Scrap challengeblog en deze kan je nog steeds gratis downloaden en kan je vinden HIER.

Ik ga van het weekend heerlijk genieten van het mooie weer en wens jullie dan ook al bij deze een heel gezellig en vooral zonnig weekend toe.

Groetjes Aletta


maandag 24 maart 2014

onlinecardclasses STENCILED day 2


Hoi hoi,

Een tijdje geleden heb ik de Online Card Classes Stenciled gevolgd, echt heeeeel leuk om te doen en deze kaart stond nog steeds op mijn to-do lijstje om te maken en zondagmiddag maar eens aan de slag gegaan.
En ik kan je zeggen... het is nog niet zo simpel als t lijkt... er moest wel een aantal keren geoefend worden voordat ik tevreden was met het eind-resultaat.

Ik vind het resultaat gaaf geworden en hoop jullie ook !

Wens ik jullie nog een spetterend begin van de week toe.

Groetjes Aletta

p.s. Hieronder nog een kaart maar dan ietsjes rustiger dan de kaart hierboven:)
Maar ook deze vind ik geweldig geworden;)


Gebruikte materialen:
Tekststempel is van de ArtSpecially 2013 ( te koop bij The Stamping Cottage )
Tim Holtz stencil "splatters"
Diverse Crealies stempeltjes "Bits & Pieces"
Embossingpoeder wit van Hero Arts
en diverse kleuren inkt van StampinUp





zondag 23 maart 2014

50 have a lovely Birthday!



Dit kaartje gemaakt voor een hele gezellige dame die onlangs de mooie leeftijd van 50 jaar heeft bereikt:)

Materialen en een beetje de werkwijze, het meeste spreekt wel voor zich:
Memorybox stencil bewerkt met sponge daubers en diverse kleuren distress inkt.
Een tekst van MFT eroverheen in een lichte kleur.
De tekst voorop is ook van MFT.
En verder diverse stansen van MFT en Spellbinders 
en als laatste het welbekende stiksteekje gemaakt d.m.v. mijn naaimachine.

Leuk dat je weer langs kwam waaien op mijn blog.

Groetjes Aletta



donderdag 20 maart 2014

Yvonnes52weeksofchristmas - week 12

En we gaan nog even door met onze wekelijkse kerstkaarten bij Yvonnes52weeksofchristmas.
Deze week alweer de 12e week en dit is mijn kerstkaart voor deze keer.


Deze keer weer de geweldig stempels gebruikt van StampinUp Happy Hour.
Het papier is van... ehhh... ff opzoeken... komt uit de oude doos.. 
en ik dacht van Dovecraft back to basics chrismas maar wel van een paar jaar geleden.

En kerstkaart nr. 11 voor 2014 is klaar:)))

Leuk dat je ff kwam neuzen op mijn blog en tot een volgende blogpost maar weer..

Groetjes Aletta



dinsdag 18 maart 2014

Cards & Scrap uitdaging 206

Olalala... de nieuwe uitdaging bij Cards & Scrap is weer van start gegaan en deze keer een echte uitdaging, lees snel verder...

Niet één kaart heb ik gemaakt maar..... wel 8 kaarten en dat maar uit één vel designpapier, dit n.a.v. de volgende uitdaging van Cards & Scrap :

ONE SHEET WONDER....

Afgekort heet het OSW en het is de bedoeling dat je uit één vel designpapier een set  kaarten maak. Benut iedere centimeter en het is de kunst om met zo min mogelijk snijverlies optimaal gebruik te maken van het designpapier. Tip: gebruik dubbelzijdig designpapier.

Voor diegene die mijn blog volgen weten dat ik voor het tijdschrift Cards & Scrap ook een OSW heb gemaakt. Deze staan op blz. 12,13 en 14 van uitgave 13, klik maar eens HIER...

Maar ook voor het challengeblog ben ik lekker aan de slag gegaan ben deze uitdaging en heb ik een vrolijk dubbelzijdig gekleurd designvel gebruikt van JillibeanSoup. Alle teksten en stansen zijn van My Favorite Things. En natuurlijk mag het steek- en zigzagsteekje niet ontbreken op deze 8 kaarten.


En hieronder staan mijn 8 kaarten stuk voor stuk...










 Hieronder zie je hoe ik het papier heb gesneden en alle stukken verdeeld over de 8 kaarten.

Zijn ze stuk voor stuk niet geweldig !!!!

Op het challengeblog van Cards & Scrap zijn mijn dt-collega van team Roze Cards ook aan de slag gegaan en ook al heeft het bij sommige wel bloed, zweet en tranen gekost;)) de resultaten zijn verbluffend mooi !!!

Om de prachtige creaties van mijn DT collega's te bekijken klik >>hier>>

Doen jullie met ons mee ???

Onze sponsor MARIANNE DESIGN stelt weer een hele mooie prijs beschikbaar.

Groet Aletta







donderdag 13 maart 2014

yvonnes52weeksofchristmas - week 11

Week 11 alweer bij "Yvonnes52weeksofchristmas" en het is weer gelukt... kerstkaart nr. 10 is klaar.. jaja... weet t...loop nog steeds 1 kaart achter volgens schema maar daar wordt hard aan gewerkt:))

Echt een aanrader voor iedereen die altijd op het laatste moment haar kerstkaarten moet maken. Zo maak je elke week een kerstkaart en heb je als het goed is aan t eind van t jaar toch zo'n 50 kaarten af. Het leukste vind ik dat ik nu steeds verschillende kaarten maak. Vorig jaar heb ik gewoonweg produktie gedraaid en dit is eigenlijk veel leuker...en niet te vergeten... geen kerstkaarten-stress aan t einde van t jaar...


De prachtige tekst op de achtergrond is een stempel is van PennyBlack, echt één van mijn favoriete kerststempels. Deze eerst gestempeld met bruin op kraft en daarna de geweldige stempel "Hello Dolly" van StampinUp bewerkt met witte embossingpoeder van HeroArts. Daarna touw om een scallop circel gedaan, een filmpje hoe dat moet kan je vinden HIER.  Verder een wit rondje met een rood sneeuwvlokje van MFT uitgestanst en hier en daar wat witte plakparels en klaar is kerstkaart nr. 10. Dat gaat lekker zo:)

Leuk dat je even kwam kijken op mijn blog en tot een volgende blogpost maar weer...

Groetjes Aletta


woensdag 12 maart 2014

Mijn kaarten gepubliceerd in het Cards & Scrap magazine 13

Supertrots en helemaal fantastisch zijn mijn gepubliceerde kaarten in de allernieuwste uitgave van het Cards & Scrap magazine. De online abonees kunnen het tijdschrift nu al digitaal lezen en anders ligt deze uitgave vanaf 25 maart in de winkel.

Op blz. 12, 13,14, 76 en 77 zijn mijn kaarten te bewonderen.

Over een tijdje zal ik de gepubliceerde kaarten stuk voor stuk laten zien op mijn blog maar dat kan wel een maand je wat aanlopen.

Voor nu moeten jullie het even met deze foto's doen:))))

Groetjes Aletta






GAAF Hé !!!


dinsdag 11 maart 2014

Cards & Scrap Superuitdaging



De nieuwe SUPERUITDAGING is van start gegaan bij CARDS& SCRAP.

"HOOR DE VOGELTJES FLUITEN"

Een aantal designers van het Cards & Scrap challengeblog hebben hele mooie en inspirerende voorbeelden gemaakt en deze kan je vinden HIER.

 En helemaal geweldig is de prijs van de superuitdaging namelijk een persoonlijke reportage in het magazine van Cards & Scrap

Maak een creatie in duo-vorm, dat kan zijn 2 layouts of 2 kaarten of 1 kaart en 1 layout of 1 ander project en 1 kaart, alle combinaties zijn mogelijk als de 2 creaties maar bij elkaar passen qua uitstraling, kleur enz.
Maak er wat maar wat moois van.

En meedoen kan wel tot 15 april. Dus maar liefsts 4 weken de tijd om een prachtige creatie te maken in duo-vorm en maak jij kans op een reportage in het prachtige en creatieve magazine Cards & Scrap.

Groetjes Aletta




vrijdag 7 maart 2014

yvonnes52weeksofchristmas week 10

Hoi die hoi,

Week 10 alweer bij http://yvonnes52weeksofchristmas.blogspot.nl.


Alleen is dit kaart 9 van mij.... vorige week niet meegedaan (kon er even niet de inspiratie voor vinden;( maar... ga toch een poging wagen om nog z.s.m. een kerstkaart te maken zodat ik weer op een aantal van 10 uit kom;))...

Het designpapier komt uit mijn restantenbak en is van Paper&Pictures "first christmas" 
Verder heb een stempeltje gebruikt uit de set StampinUp "Happy Hours"
De flags achter de afbeelding gemaakt met stansen van MyFavoriteThings.
En de kleine kerstblaadjes bij de TinyTag gemaakt met een stansje van MemoryBox.
En als detail nog de "Tiny Tag" tekststempeltje en pons gebruikt, ook van StampinUp en verder nog een mooi stikwerk erop en klaar is deze 103 kerstkaart.

Wens ik jullie een heel gezellig en creatief weekend toe en vergeet vooral niet te genieten van het mooie weer.

Groetjes Aleta

woensdag 5 maart 2014

DCL 205

Hoi hoi,

Bij de 205e "Dutch Card Lovers" deze keer een hele gave uitdaging: 

Vlekken, spatjes, spetters, vegen en/of kringen.




En aangezien ik laatst de "online classes stenciled" heb gevolgd, wat trouwens heel erg leuk was om te doen, ben ik gisteren maar eens aan de slag gegaan met deze gave uitdaging.

Op kraftpapier heb ik de prachtige achtergrondstempel "Spatter" van Impression Obession gestempeld met StampinUp inkt Sahara Sand. Daarna met de prachtige stencil "rings and puddles" van Memory Box bewerkt met witte embossingpoeder van Hero Arts. De kaart gemat op aqua cardstock. Met een kleine cirkelpons halve cirkels aan de zijkanten uitgeponst. Nu eerst met de naaimachine een stiksteek langs de rand gemaakt, ff voorzichtig doen bij de kleine halve cirkel... Touw en knoop erop. Het woord "gefeliciteerd" uitgestanst met een stans van Marianne Design en bewerkt met aquakleurig embossingpoeder van Zing! en als laatste hier en daar een paar kleine sterretjes als afwerking.

In april ga ik weer gezellig met Anneke het hele weekend naar de ArtSpecially toe en dan ga ik zeker op zoek naar nog meer van die gave achtergrondstempels van Impression Obession. Deze zijn in de afmeting 15x15 cm en echt geweldig om te gebruiken op een 4-kanten kaart, het heet niet voor niks, cover a card:)




Gezellig dat je (weer) kwam buurten op mijn blog en als je een reactie wilt achterlaten, dan wordt dat zeker gewaardeerd.

Creatieve groetjes en tot blogs, Aletta


Materialen:
Memory Box stencil "rings and puddles"
Memory Box stansjes, hartjes en sterretjes.
Cover a card achtergrond stempel "spatter" van Impression Obsession
Inktpad Sahara Sand van StampinUp
Craft en Aqua en wit cardstock
Zing! Embossingpoeder in de kleur aqua
Marianne Design tekststans "gefeliciteerd"








dinsdag 4 maart 2014

Liftchallenge 61


Hallo Allemaal,

Bij de Liftchallenge weer een hele gave lift!


Gisteren een leuk projectje gemaakt met één prachtig scrapvel van JillibeanSoup en daar had ik nog net een restantje van over voor deze kaart. Net zoals de bloemen en blaadjes zijn deze overgebleven van het gemaakte projectje. Helaas mag ik het projectje nog niet laten zien maar die zien jullie t.z.t. vanzelf verschijnen op mijn blog:)

Verder heb ik de volgende materialen gebruikt op deze vrolijke kaart:
Tekststempel van StampinUP
Bloemen, blaadjes en tag met stansen van MFT gemaakt
De spatjes bewerkt met witte embossingpoeder en als 
afwerking nog blauwe en zilverkleurige plakparels erop.
En natuurlijk niet te vergeten het groene paperclipje.

Ik ga weer verder van het mooie weer genieten...
De was hangt al lekker aan de waslijn te wapperen.

Creatieve groetjes, Aletta


P.s. En vergeet je niet om te stemmen op cover nr. 2 van de nieuwe Kadoosjes want dat is namelijk mijn creatie:)))  Wil jij ook dat mijn creatie op de cover komt van de nieuwe Kadoosjes klik dan HIER om te stemmen.... En natuurlijk alvast bedankt voor je stem:)))))



En hier nog een keer mijn liftkaart vanuit een andere hoek, vind ik zelf ook altijd even leuk!


Dubbelklik op een foto en deze wordt vergroot weergegeven op je blog zodat je alle details van de kaart duidelijk kan zien.




Copyright:

Niets van wat ik op dit blog plaats mag worden gekopieerd of vermenigvuldigd, dan wel nagemaakt worden zonder mijn uitdrukkelijk toestemming.